Μενού

Φόρμα Σύνδεσης  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Αγαπητέ μας φίλε,
με την αγάπη του Χριστού στην καρδιά μας είμαστε ανάμεσά σας για να σας φέρουμε τα εσχατολογικά μηνύματα, που προέρχονται μέσα από το λόγο του Θεού, την Καινή και την Παλαιά Διαθήκη.

Περισσότερα...

 

Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες. Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς. μήποτε συνάγουσιν από ακανθών σταφύλια, ή από τριβόλων σύκα; ούτω παν δένδρον καλόν κάμνει καλούς καρπούς,  το δε σαπρόν δένδρον κάμνει κακούς καρπούς. (Ματθ ζ’ 15-17)


 Αγαπητοί,
βλέπουμε πόσο μας τονίζει ο Κύριος Ιησούς Χριστός την ύπαρξη ανθρώπων, που δεν είναι εργάτες του Θεού αλλά ψευδοπροφήτες ή ψευδοδιδάσκαλοι. Οι άνθρωποι αυτοί δημιουργούν τα σκάνδαλα μέσα στον χριστιανικό κόσμο. Σε πολλά σημεία μέσα στις επιστολές οι απόστολοι μας ξεκαθαρίζουν τις προθέσεις αυτών των ανθρώπων:

“…διότι οι τοιούτοι δεν δουλεύουσι τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, αλλά την εαυτών κοιλίαν. και δια λόγων καλών και κολακευτικών εξαπατώσι τας καρδίας των ακάκων.” (Ρωμαίους ις’ 17-18)

 Ο απόστολος Παύλος ενώ έχει προσκαλέσει όλους τους πρεσβυτέρους στη Μίλητο για να τους αποχαιρετίσει τους λέει μεταξύ άλλων:

“Διότι εγώ εξεύρω τούτο, ότι μετά την αναχώρησιν μου θέλουσιν εισέλθει εις εσάς λύκοι βαρείς , μη φειδόμενοι του ποιμνίου.” (Πράξεις κ’ 29)

 Στις ημέρες μας υπάρχουν εκατοντάδες χριστιανικά δόγματα και αιρέσεις.Οι απλοί ανθρώποι βομβαρδίζονται καθημερινά από πληροφόρηση την οποία πρέπει να αξιολογούν με μεγάλη προσοχή. Στόχος του πονηρού είναι να εξαπατήσει τον πιστό, τον άνθρωπο του Θεού και έτσι χρησιμοποιεί εργάτες δόλιους για να πλανήσουν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς.

 Διαβάζουμε: “… αλλ’ υπάρχουσιν τινές οι οποίοι σας ταράττουσι και θέλουσι να μετατρέψωσι το ευαγγέλιον του Χριστού.»   (Γαλάτας α’ 7),επίσης διαβάζουμε:
«Βλέπετε μη σας εξαπατήσει τις δια της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης κατά την παράδοσιν των ανθρώπων κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστόν». (Κολοσαείς β’ 8)

 Το φοβερό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί εισάγουν αιρέσεις απωλείας με σκοπό το κέρδος, καθώς διαβάζουμε «…και δια πλεονεξίαν θέλουσι σας εμπορευθή με πλαστούς λόγους, των οποίων η καταδίκη έκπαλαι δεν μένει αργή και η απώλεια αυτών δεν νυστάζει.» (Β΄ Πέτρ β’ 3).

·         Τι θα κάνουμε εμείς όταν μας πλησιάζουν ?

·         Πώς θα αντιμετωπίσουμε το πλήθος των αιρέσεων ?

·         Πώς θα προφυλαχθούμε να μην πέσουμε στην παγίδα τους ?

·         Πού θα πάμε να αναζητήσουμε βοήθεια ?


 Η απάντηση σε όλους αυτούς τους προβληματισμούς είναι μία. Προσευχή και μελέτη (σπουδή) του Λόγου του Θεού. Όταν ο άνθρωπος προσεύχεται και μελετά το Λόγο, αναπτύσσει καθαρή καρδιά γεμάτη πίστη στην αλήθεια του ευαγγελίου.

 Χρειαζόμαστε να είμαστε μέσα στην ποίμνη των προβάτων, την εκκλησία που είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας (Α΄ Τιμοθέου γ΄15). Μέσα στην αγία εκκλησία του Χριστού εποικοδομούμεθα επάνω στο θεμέλιο των αποστόλων και προφητών, με ακρογωνιαίο λίθο τον Κύριο μας Ιησού Χριστό (Εφες. Β’ 20).  Η αληθινή εκκλησία του Χριστού έχει εργάτες του Θεού, κεχρισμένους, που φροντίζουν να διαμείνει στους πιστούς η αλήθεια του ευαγγελίου χωρίς να υποχωρούν σε πρόσωπα ανθρώπων αγωνιζόμενοι με χαρά ποιμένοντες το λαό του Θεού επισκοπούντες μη αναγκαστικώς αλλά εκουσίως’ μηδέ αισχροκερδώς αλλά προθύμως (Β’ Πετρ ε’ 2).

 
Αγαπητέ μας, ευχόμεθα να οδηγηθείτε μετά από προσευχή στην αληθινή εκκλησία του Χριστού, εκείνη που ο Χριστός θα έλθει να παραλάβει «δια να παραστήσει αυτήν εις εαυτόν ένδοξον εκκλησίαν, μη έχουσα κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων αλλά δια να είναι αγία και άμωμος» (Εφες. 3’ 27)    

 Ο Θεός να σας ευλογήσει.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν. (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον α' 12)

Χριστιανισμός Live

Δημοσκόπηση

Τί πιστεύετε ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός;
 
mod_vvisit_counterΣήμερα141
mod_vvisit_counterΕχτές1200
mod_vvisit_counterΑυτή την βδομάδα11789
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα9343
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα11789
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα42530
mod_vvisit_counterΟλές τις ημέρες3007648

We have: 26 guests, 1 bots online
Η IP: 3.236.237.61
 , 
Σήμερα : Οκτ 04, 2023