Μενού

Φόρμα Σύνδεσης  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Όθεν και φιλοτιμούμεθα, είτε ενδημούντες είτε αποδημούντες, να ήμεθα ευάρεστοι εις αυτόν. Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, διά να ανταμειφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ' α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν.                                                                                       Β΄ Κορινθίους 5: 9, 10

 

 Αν διαβάσουμε από το ευαγγέλιο του Χριστού, την Καινή Διαθήκη, τη περικοπή από Β΄ Κορινθίους 4:13 έως 5:8, θα δούμε το πλούτο της αλήθειας του λόγου του Θεού. Ο «λόγος» που μας γεμίζει με πίστη, θάρρος, εμπιστοσύνη στον ουράνιο πατέρα μας.

 

 Η κατάληξη της περικοπής, είναι το εδάφιο (9) «Όθεν και φιλοτιμούμεθα, είτε ενδημούντες είτε αποδημούντες, να ήμεθα ευάρεστοι εις αυτόν.»

 

 Πράγματι, είτε ζούμε μέσα σε αυτό το σώμα (ενδημούντες), ή αναχωρούμε προς τον Κύριο (αποδημούντες) έχουμε φιλότιμο, ώστε να είμεθα ευάρεστοι στον ουράνιο πατέρα μας.

 

 Το κίνητρο είναι η σχέση μας, η αγάπη και η τιμή προς το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, του οποίου τη ζωή ανακαλύπτουμε μέσα από τη μελέτη των γραφών. Το παράδειγμα μας το έδωσαν πρώτοι οι δώδεκα μαθητές. Όταν τους κάλεσε ο Ιησούς δεν δίστασαν να πουν «ναι Κύριε» και ακολούθησαν τον Ιησού για τρία ολόκληρα χρόνια. Όπως γνωρίζουμε ακολούθησαν φιλότιμα τον Ιησού και διέδωσαν παντού το λόγο του ευαγγελίου, καθώς ο Ιησούς τους απέστειλε.

 

Σήμερα, έχουμε και εμείς την ίδια πρόσκληση

και αποστολή από τον Ιησού Χριστό:

«…μαθητεύσατε πάντα τα έθνη»

 

 Όταν λοιπόν γνωρίσουμε τον Ιησού, μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο και την καταδίκη της ανομίας και μας συγχωρήσει όλες τις αμαρτίες μας τότε αισθανόμαστε μια τέτοια ευγνωμοσύνη και από φιλότιμο υπηρετούμε τον Θεό και τον πλησίον μας με αγάπη, με πίστη, με ελπίδα.

 

 Όταν ο ουράνιος πατέρας, μας παρατηρεί να υπηρετούμε, τότε γινόμαστε ευάρεστοι.  Όπως αναφέρει για τον υιό του «Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην· αυτού ακούετε»

 

Άρα λοιπόν αυτό που διακρίνει τα πιστά παιδιά του Θεού είναι το φιλότιμο!

 

 Και επειδή το φιλότιμο συνδέεται με την επιβράβευση και την τιμή, πράγματι βλέπουμε και τους δώδεκα μαθητές να ανησυχούν, για το ποιος είναι μεγαλύτερος, αλλά ακόμη και για το εάν καθίσουν ο ένας εκ δεξιών και ο άλλος εξ αριστερών. Όμως στο εδάφιο (10) δίδεται η εξήγηση «Διότι πρέπει πάντες να εμφανισθώμεν έμπροσθεν του βήματος του Χριστού, διά να ανταμειφθή έκαστος κατά τα πεπραγμένα διά του σώματος καθ' α έπραξεν, είτε αγαθόν είτε κακόν.»

 

 Αυτό είναι η δικαιοσύνη του Θεού: Η δόξα που μας περιμένει στον ουρανό περνά από το βήμα του Χριστού, όπου θα ανταμειφθεί ο καθένας για όσα έκαμε σωματικά εδώ στη γη, είτε αγαθόν είτε πονηρό.

 

 Και πάνω σε αυτό το σπουδαίο γεγονός μπροστά μας, θα πρέπει να έχουμε μια ανησυχία, όπως οι νέοι μας στις πανελλήνιες εξετάσεις, που αγωνίζονται και προσδοκούν την είσοδό τους στις καλύτερες σχολές των ΑΕΙ / ΤΕΙ.

 

Η ανησυχία μας, είναι πώς θα μας βρει η ημέρα εκείνη μπροστά στο βήμα του Χριστού:

 

Ø  Πλήρεις καρπών δικαιοσύνης;

Ø  Εργαζόμενους στο έργο του Θεού ή περιεργαζόμενους;

Ø  Έχοντας φυλάξει την παρακαταθήκη;

 

Ας το σκεφτούμε σοβαρά, τώρα.
        

 

Αγαπητέ μου,

Σε δύο πρόσφατα ταξίδια μου, είχα φοβερή πάλη με την ελληνική τηλεόραση.

Στο πρώτο, ήταν με καράβι από Πειραιά για την Ρόδο. Επί 14 ώρες ήταν η μία οθόνη, από τις πολλές μπροστά μου, χωρίς την δυνατότητα χειρισμού. Να παίζει επί ώρες, έργα με απίθανες ιστορίες τρόμου, εγκλημάτων, διαπλοκής κλπ.

Το δεύτερο ήταν με ΚΤΕΛ από Ν. Αλεξάνδρεια για Αθήνα. Πάλι μπροστά μου η οθόνη, που δεν μπορούσα να κλείσω και υποχρεωτικά έπρεπε να βλέπω κατά την νυκτερινή πορεία του ταξιδίου 3 ώρες.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα, είναι ότι οι ελληνικές οικογένειες, κινδυνεύουν από την επιρροή της τηλεόρασης όπως σήμερα λειτουργεί, με τα προγράμματα που τρέχουν από «εγκεφάλους» πονηρούς με σκοπό το μέγιστο κέρδος με οποιοδήποτε κόστος.

Θα ήθελα να σας θυμίσω μια σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» που όλοι μας έχουμε δει την 10ετία του ’80 και ΄90. Σήμερα αυτή η σειρά δεν παρουσιάζεται διότι δεν … «πουλάει».

Αντιλαμβάνεσθε ότι σκοπός των επιχειρηματιών δεν είναι η επιμόρφωση αλλά η κερδοφορία και η διαστροφή των ψυχών των ανθρώπων.

Και έχουμε πρώτα τα παιδιά, που γίνονται επιθετικά, απότομα, ανυπάκουα!

Μετά έχουμε τους νέους, που γίνονται νωθροί, χωρίς επιτυχία στη ζωή τους!

Μετά έχουμε τις γυναίκες που δεν εργάζονται και γίνονται θέατρο με το ντύσιμο τους, την ασέβεια τους, την θρασύτητα αλλά και την πονηρία τους!

Μετά έχουμε τους γέροντες, που γίνονται χυδαίοι, βρώμικοι, φίλαυτοι και φιλάργυροι!

Δυστυχώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετάξουμε από την ζωή μας αυτή την αδυναμία που στατιστικά μας απασχολεί επί 4 ώρες κατά μέσον όρον ημερησίως.

Και τι να κάνουμε;

Μπορούμε να συλλέξουμε ενδιαφέροντα DVD, με επιμέλεια και με κάποιο νόημα πνευματικό, όπως τα ιστορικά, τα θεματικά για παιδιά, της κλιματικής αλλαγής, κλπ που καλλιεργούν το πνεύμα μας.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Να ενδιαφερθούμε για την ψυχή μας και τον εσωτερικό μας κόσμο, μέσα από την ακρόαση κηρυγμάτων ή να δούμε κηρύγματα ζωντανά από τους δούλους του Θεού στο διαδίκτυο.

Το καλύτερο;

Να πάμε στο κήρυγμα όποτε μπορούμε Δευτέρα, Τετάρτη, Σαββάτο 20:00-21:00 και Κυριακή 11:00-12:00

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. (Ματθαίος κη' 19)

Χριστιανισμός Live

Δημοσκόπηση

Τί πιστεύετε ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός;
 
mod_vvisit_counterΣήμερα34
mod_vvisit_counterΕχτές1200
mod_vvisit_counterΑυτή την βδομάδα11682
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα9343
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα11682
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα42530
mod_vvisit_counterΟλές τις ημέρες3007541

We have: 20 guests, 1 bots online
Η IP: 3.236.237.61
 , 
Σήμερα : Οκτ 04, 2023