Μενού

Φόρμα ΣύνδεσηςΠοιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;

Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;
 
Αρχική σελίδα
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Πολλοί άνθρωποι διερωτώνται είναι άραγε ζωντανός ο Χριστός; Έχει αναστηθεί; Υπάρχει στ’ αλήθεια και αν ναι  ποια είναι η Εκκλησία Του;  Ένας τρόπος υπάρχει να ανακαλύψει ο άνθρωπος ή καλύτερα να του αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια. Πρέπει να απευθυνθεί στον ίδιο τον Χριστό, ναι στον ίδιο τον Ιησού Χριστό. Και πως μπορεί να γίνει αυτό; Ο Κύριος μας έμαθε την προσευχή και μας έδωσε το δικαίωμα να πηγαίνουμε απ’ ευθείας σ’ αυτόν γιατί μας λέει στον λόγο του ‘ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και εγώ θα σας αναπαύσω’(Ματθαίος, κεφ.11 εδάφ.28) Αν λοιπόν είναι ζωντανός ο Χριστός όταν κάποιος τον ζητήσει θα του αποκαλυφθεί και θα βρει ανάπαυση η ψυχή του. Επίσης αυτό που υπόσχεται ο Χριστός σ’ όποιον μετανοήσει και δεχθεί το λυτρωτικό Του έργο, είναι να του δώσει εξουσία να γίνει παιδί Θεού, δηλαδή ‘να γεννηθεί άνωθεν’(Ιωάννης, κεφ. 1 εδάφ.12,13) Έτσι μόνο θα μπορέσει κάποιος να εφαρμόσει αυτά που δίδαξε στους μαθητές του, να προσεύχεται και να αποκαλεί  τον Θεό, Ουράνιο Πατέρα, ουσιαστικά και όχι τυπικά.(Ματθαίος, κεφ. 6 εδάφ.9-13).

  Επί πλέον ο Κύριος τονίζει “και ότι αν ζητήσετε εν τω ονόματί μου θέλω κάμει τούτο δια να δοξασθή ο Πατήρ εν τω Υιώ”(Ιωάννης, κεφ.14 εδάφ. 13). Σ’ αυτό το εδάφιο μαθαίνουμε κάτι καινούργιο, ό,τι θέλουμε να ζητήσουμε από τον Θεό     πρέπει να το κάνουμε στο όνομα του Ιησού Χριστού. Πως όμως μπορώ να σιγουρευτώ για το ποιος λέει την αλήθεια και ποια  είναι η Εκκλησία του Χριστού; Την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα την βρίσκουμε στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο     “ διότι όπου δυο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών” (Ματθαίος, κεφ.18 εδαφ. 20).  Άρα λοιπόν τι μου απομένει παρά το να πάω στην προσευχή και να τον ζητήσω, ναι να τον ζητήσω με όλη μου την καρδιά και να του πω  ‘έλα Χριστέ μου και στην δική μου ζωή και δείξε μου ποιοι είναι μαζεμένοι στο όνομά Σου’. Ο Κύριος που σώζει και προσθέτει στην εκκλησία Του τους  σωσμένους, θα  σώσει και θα συστήσει ο  ίδιος,  γιατί όπως λέει στον Λόγο Του ‘δεν είναι δόκιμος αυτός που συνιστά τον εαυτό του αλλά αυτός που ο Κύριος συνιστά’ (Β΄ Κορινθίους, κεφ. 10 εδάφ. 18)

   Συμπερασματικά από τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι αυτά που λέει ο Κύριός μας, τα λέει μέσα στο Λόγο Του, οπότε απαραίτητα ο κάθε Χριστιανός έχει την ανάγκη να γνωρίζει ποιο είναι το θέλημα του Θεού και από  που θα πρέπει να το γνωρίσει. Με λίγα λόγια, ο καθένας που εκζητάει την αλήθεια, την αλήθεια θα την βρει μέσα στην Καινή Διαθήκη, γιατί και εκεί βρίσκουμε το αστείρευτο ζωντανό νερό, όπως είπε στη Σαμαρείτισα, στο τέταρτο κεφάλαιο του Ιωάννη, “ όστις όμως πίει εκ του ύδατος το οποίον εγώ θέλω δώσει εις αυτόν, δεν θέλει διψήσει εις τον αιώνα ∙ αλλά το ύδωρ το οποίον θέλω δώσει εις αυτόν, θέλει γίνει εν αυτώ πηγή ύδατος αναβλύζοντος εις ζωήν αιώνιον”.

Άνθρωπε που αναζητάς την αλήθεια, ζήτα τον Χριστό στην ζωή σου  γιατί εκείνος πρώτος σε αγάπησε και θα τον γνωρίσεις σαν προσωπικό σου Σωτήρα. Αμήν!

 

 

 

Αγαπητέ φίλε, αγαπητή φίλη, σε χαιρετούμε με την αγάπη του Κυρίου  μας  Ιησού Χριστού.

“Ό Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο, ώστε έδωσε τον Υιόν αυτού τον μονογεννή, δια να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις Αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον." Ιωάννης γ'16.

Ό Ιησούς Χριστός “όστις εν μορφή Θεού υπάρχων, δεν ενόμισεν αρπαγήν το να ήναι ίσα με τον Θεόν αλλ' εαυτόν εκκένωσε, λαβών δούλου μορφήν, γενόμενος όμοιος με τους ανθρώπους και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν, γενόμενος υπήκοος μέχρι, θανάτου, θανάτου δε σταυρού." Φιλιππησίους 6'6-8.
Και όλα αυτά θα αναρωτιέσαι αγαπητή ψυχή γιατί;

Γιατί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός "ήλθε για να ζήτηση και να σώση το απόλωλως.” Λουκάς ιθ' 10
Κάποτε "οι Φαρισαίοι είπαν «προς τους μαθητάς Αυτού, Γιατί ο διδάσκαλος σας τρώγει μετά των Τελώνων και των αμαρτωλών ; Ο δε Ιησούς άκουσας, είπε προς αυτούς : Δεν έχουσι χρείαν ιατρού οι υγιαινοντες, αλλ' οι πάσχοντες.Υπάγετε δε και μάθετε τι είναι " Ελεον θέλω, και ουχί θυσίαν", Διότι δεν ήλθον δια να καλέσω δικαίους, αλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν." Ματθαίος θ'11-13

 

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν. (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον α' 12)

Χριστιανισμός Live

Δημοσκόπηση

Τί πιστεύετε ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός;
 
mod_vvisit_counterΣήμερα1051
mod_vvisit_counterΕχτές2670
mod_vvisit_counterΑυτή την βδομάδα4616
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα18486
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα50649
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα82017
mod_vvisit_counterΟλές τις ημέρες3538558

We have: 25 guests online
Η IP: 3.226.72.194
 , 
Σήμερα : Ιουλ 23, 2024