Μενού

Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;

Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;
 
Αρχική σελίδα Τα νέα μας

Στις 20 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, βαπτίστηκαν εν ύδατι δύο αδέλφια. Τα δυο αδέρφια μας, με απόφαση καρδιάς, έκαναν το θέλημα του Κυρίου και αυτό διότι το έχει πει ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός : «Όστις πιστεύση και βαπτισθή, θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση, θέλει κατακριθή.» (Μάρκος ις΄:16). Ο Κύριος να ευλογήσει και να κάνει σωτηρία σε κάθε οικογένεια.
Στις 29 Ιουνίου, βράδυ Παρασκευής, μερικοί αδελφοί από την εκκλησία των Ιωαννίνων,  επισκεφθήκαμε  την εκκλησία της Ηγουμενίτσας. Ήταν ένα ευλογημένο βράδυ, με την παρουσία του Θεού, με ωραία μηνύματα προτροπής και ενθάρρυνσης. Στο τέλος είχαμε «κοινωνία μετ’ αλλήλων», συμφάγαμε, συζητήσαμε  και μάθαμε τα νέα των αδερφών.

 

Το Σάββατο, στις 26 Μαΐου, μας επισκέφτηκαν αδέρφια από την Αθήνα και από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας. Είχαμε μια ευλογημένη συνάθροιση, με προσευχή και ωραία μηνύματα από το Λόγο του Θεού. Στο τέλος ακολούθησε η Τράπεζα Αγάπης όπου όλοι συμφάγαμε και μάθαμε τα νέα των αδερφών. Ευλογημένη συνάθροιση είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι μιας αδερφής μας, σε ένα χωριό της Άρτας. Το πρωινό του Σαββάτου, έγινε ευαγγελιστικό έργο στην πόλη μας τα  Ιωάννινα, με μοίρασμα χριστιανικών εφημερίδων και Καινών Διαθηκών. Ο Κύριος να ευλογήσει το έργο του στην Ήπειρο και να σώσει πολλές ψυχές σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της. Αμήν!

 

 

Στις 17 Μαρτίου, την Εκκλησία των Ιωαννίνων επισκέφτηκαν αδέρφια από την Ηγουμενίτσα και την Αθήνα. Μίλησαν αδερφοί  και έφεραν ευλογημένα μηνύματα προτροπής για περισσότερο αγιασμό και περισσότερη ενότητα και κοινωνία ‘μετ’ αλλήλων’. Αργότερα καθίσαμε όλοι μαζί και συμφάγαμε  σε Τράπεζα Αγάπης. Όλοι ευλογηθήκαμε, με την χάρη του Θεού και ευχαριστούμε τον Θεό δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, για την εκκλησία της Ηγουμενίτσας που κρατάει το φως του Λόγου του Κυρίου στην πόλη αυτή της Ηπείρου. Συμφωνήσαμε τον Απρίλιο να έχουμε μια κοινή συνάθροιση στην εκκλησία της Ηγουμενίτσας. Προσευχόμαστε ο Κύριος να αυξήσει το έργο Του στην Άρτα, στην Πρέβεζα, όπως και στην γειτονική Αλβανία. Αμήν!

 

Στις 27 Οκτωβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  στην εκκλησία της Ηγουμενίτσας μία ευλογημένη συνάθροιση όπου έλαβε χώρα χειροτονία διακόνου της εκκλησίας . Μαζευτήκανε πολλοί αδερφοί και εργάτες, που έφεραν εποικοδομητικά μηνύματα και στο τέλος έγινε η χειροτονία με επίθεση των χεριών  από τους πρεσβυτέρους όπως μας λέει ο Λόγος του Θεού. Μετά ακολούθησε Τράπεζα Αγάπης και είχαμε όλοι μια ευλογημένη βραδιά με την παρουσία του Κυρίου. Προσευχόμαστε ο Κύριος να ευλογήσει την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα   και την γειτονική  Αλβανία. Αμήν!

 

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών, έγινε η 55η Σύναξη των νέων της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής. Ακούστηκαν ομολογίες νέων, πως γνώρισαν τον Κύριο και τα θαύματα που έκανε ο Κύριος στην ζωή τους. Επίσης, εργάτες έφεραν ωραία μηνύματα, με  κάποια από αυτά να έχουν κεντρικό άξονα την νεολαία της εκκλησίας. Όπως σε κάθε σύναξη που γίνεται στο όνομα του Κυρίου Ιησού,  ο Κύριος μίλησε στο λαό δια των προφητών, με σκοπό την προτροπή για επίγνωση της αγάπης του Κυρίου και την προσοχή που πρέπει να δίνουμε στον πνευματικό αγώνα που κάνουμε. Στο τέλος της Σύναξης, όσοι είχαν αίτημα  θεραπείας ή οτιδήποτε άλλο αίτημα, γονάτισαν μπροστά στον χώρο που έγιναν οι ομολογίες και οι πρεσβύτεροι τους επέθεσαν τα χέρια, όπως λέει ο Λόγος του Θεού και προσευχήθηκαν στον Κύριο να απαντήσει στα αιτήματά τους.

   Μετά το τέλος της Σύναξης, στις 8 το βράδυ στο Λευκό Πύργο, έγινε δημόσια ευαγγελιστική εκδήλωση. Ακούστηκαν ομολογίες και ωραία μηνύματα από αδελφούς και δόθηκαν ευαγγελιστικά φυλλάδια και πολλές Καινές Διαθήκες.  Χαρακτηριστικό ήταν το ενδιαφέρον αρκετών  από τον κόσμο που παρακολουθούσε να μάθουν για το μήνυμα της αγάπης του Ιησού Χριστού και για το ευαγγέλιό Του μιας και ερχόντουσαν, ρωτούσαν και έπαιρναν την Καινή Διαθήκη.

 Έγινε ευλογία στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Αμήν!

 

 

   Στις 20 Αυγούστου, στα Τίρανα της Αλβανίας, έλαβε χώρα η πρώτη Αλβανική Σύναξη Νέων της ΕΑΕΠ. Η Σύναξη έγινε στο στάδιο «Φαρίε Χότι» με την παρουσία πολλών αδελφών από την Αλβανία και εργατών από  την Ελλάδα.  Από τους παρευρισκόμενους Έλληνες αδελφούς, αυτοί που μίλησαν ήταν ο αδ. Νίκος Νικολακόπουλος, Κώστας Κονδύλης, Στρατής Πλατογιάννης, Γιώργος Χλιοπάνος, Οδυσσέας Βλάχος κ.ά. . Έγιναν πολλές ομολογίες στα αλβανικά με διερμηνείς που διερμήνευαν στα ελληνικά και όταν μιλούσαν οι Έλληνες διερμήνευαν στα αλβανικά τ’ αδέλφια μας από την Αλβανία.

   Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε μια αληθινή ιστορία που είπε ο   αδελφός Φιλίπ. Αφορούσε μια οικογένεια σ’ ένα χωριό της Ινδίας που είχε πιστέψει στον Κύριο. Λοιπόν, σ’ αυτό το χωριό, όλη η οικογένεια είχε διωγμό από τον Δήμαρχο και τους συγχωριανούς τους λόγω της πίστης τους στον Χριστό. Ο δήμαρχος, προειδοποιούσε την οικογένεια πως αν δεν άλλαζαν την πίστη τους και δεν επέστρεφαν στη θρησκεία που ακολουθούσε όλο το χωριό, θα τιμωρούνταν με θάνατο. Η οικογένεια δεν ήθελε να αρνηθεί την πίστη της στον Χριστό, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να δώσει εντολή να θανατώσουν τα παιδιά της οικογένειας, όπως και έγινε. Προειδοποίησε ξανά με τιμωρία θανάτου το ανδρόγυνο, να αλλάξουν την πίστη τους, μα αυτοί δεν ήθελαν με τίποτα. Έτσι, ο δήμαρχος, έδωσε εντολή να θανατώσουν την γυναίκα, πράγμα που συνέβη, αλλά και πάλι ο σύζυγος μόνος πλέον αρνιόταν να αλλάξει την πίστη του  στον Κύριο. Επειδή κατάλαβε ο δήμαρχος ότι δεν θα άλλαζε γνώμη διέταξε να τον θανατώσουν και αυτόν. Έτσι και έγινε. Στη συνέχεια όμως, με αφορμή την πίστη της οικογένειας στον Χριστό, και μετά τον θάνατο του τελευταίου πλέον της οικογένειας, ο δήμαρχος πρώτος πίστεψε στον Χριστό, με τρόπο που μόνο ο Κύριος γνωρίζει και ενεργεί, και έπειτα πίστεψε όλο το χωριό. Δόξα να έχει το όνομα του Κυρίου! Ο Θεός επέτρεψε τον θάνατο μιας ολόκληρης οικογένειας για να πιστέψει ένα ολόκληρο χωριό.

   Στον ουρανό θα είναι απ’όλες τις χώρες, φυλές και γλώσσες όπως μας λέει ο Λόγος του Θεού « Σας λέγω δε, ότι πολλοί θέλουσιν ελθεί από ανατολών και δυσμών, και θέλουσι καθήσει μετά του Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών» Ματθαίος, η΄:11.

 

 Η σελίδα μας πλέον έχει ανανεωθεί. Πιστέυουμε η προσπάθεια αυτή να βρεί απήχηση σε κάθε καρδιά και να γίνει αφορμή να σωθεί κάθε ψυχή που θέλει να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό. Με την χάρη του Θεού πιστέυουμε στην καλύτερη ανανέωση και στο πιο πλούσιο υλικό της σελίδας μας.

 

Ευχή μας είναι Ο Θεός να σας ευλογήσει.

 

 

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν. (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον α' 12)