Τις Κυριακές του Οκτωβρίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Αίγινας (4/10), της Θεσσαλονίκης (11/10) και της Κέρκυρας (18/10 και 25/10).

Τα Σάββατα 3, 10, 24, και 31 Οκτωβρίου, οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο μπροστά στη Περιφέρεια Ηπείρου μοιράζοντας Καινές Διαθήκες και εφημερίδες δε κάθε ενδιαφερόμενο. Σκοπός του ευαγγελισμού μας είναι κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!
Τις Κυριακές 4/10 και 18/10, με την ευθύνη πρεσβυτέρου και διακόνου αντίστοιχα, από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον Κυριακάτικες λειτουργίες σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο Του, στην Άρτα, σε όλη την Ήπειρο, σε όλη τη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου 2020,την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (6/9), της Κοζάνης (13/9) και της Θεσσαλονίκης (20/9     και 27/9).

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, οι αδελφοί εργάτες από την Αθήνα που επισκέπτονται την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, πήγαν το απόγευμα στη Ηγουμενίτσα και στη συνάθροιση της εκκλησίας, μετά την προσευχή έφεραν μαζί με τοπικούς εργάτες  μηνύματα από το λόγο του Θεού. Το πρωί του Σαββάτου κάνανε ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το βράδυ ήρθαν στην εκκλησία μας και έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού. Μετά είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων και μάθαμε νέα τους. Την Κυριακή συμμετείχαν στην κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους!

Οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο τα Σάββατα 5/9 και 12/9, στα Ιωάννινα μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικών εφημερίδων. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι ο κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!

 

 

Τις Κυριακές του Αυγούστου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (2/8), της Θεσσαλονίκης (9/8 και 16/8),  και της Ηγουμενίτσας (23/8) και του Μπιτιχάιμ Γερμανίας (30/8).

Από τις 1 έως 8 Αυγούστου, έγινε η παιδική κατασκήνωση στον Άγιο Στέφανο στην Αθήνα, με τη συγκέντρωση πολλών παιδιών και υπευθύνων των εκκλησιών της ΕΑΕΠ, στην οποία συμμετείχαν και νέοι της εκκλησίας μας και της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή ετοιμασία, πρωινό, έπαρση σημαίας, επιθεώρηση δωματίων, μαθήματα από την Αγία Γραφή  με ερωτήσεις στα παιδάκια, αθλοπαιδιές, γεύμα, ανάπαυση, παιχνίδια, δείπνο και πνευματικές βραδιές με υμνωδία και δοξολογία στον Κύριο. Ήταν μια κατασκήνωση πλούσια σε εμπειρίες και ευλογίες Κυρίου.  Φυσικά διεξήχθη με τα μέτρα που ορίζει ο νόμος, όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Όλοι οι συμμετέχοντες οικοδομήθηκαν πνευματικά.

Το πρωί  της  Κυριακής 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε Κυριακάτικη λειτουργία, στο σπίτι αδελφού σε χωριό κοντά στην Άρτα, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους τοπικούς αδελφούς και αδελφοί από την εκκλησία μας και αδελφός εργάτης από την Αθήνα με τη σύζυγό του.

Στις 15, 22 και 29 Αυγούστου, οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο στα Ιωάννινα μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, δίνοντας σε όποιον επιθυμεί, Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και εφημερίδες «Χριστιανισμός». Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να γίνει γνωστή στον κόσμο, η καλή αγγελία της κατά χάρη σωτηρίας  που δίνει δωρεάν ο Ιησούς  Χριστός, σε όποιον μετανοεί και πιστεύει σ’ Αυτόν.

 

Τις Κυριακές του Ιουλίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Βέροιας (5/7), της Κέρκυρας(12/7 και 26/7) και της Θεσσαλονίκης(19/7).

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου ήρθαν τα αδέλφια από την Αθήνα στην Αμφιλοχία, όπου  έκαναν ευαγγελιστικό έργο και το Σάββατο το πρωί ευαγγέλισαν και στην πόλη της Άρτας.  Το βράδυ του Σαββάτου ήρθαν στην εκκλησία μας στα Ιωάννινα και έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού. Το πρωί  της  Κυριακής συμμετείχαν στην Κυριακάτικη λειτουργία σε σπίτι αδελφού, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αθήνα.

Οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο στα Ιωάννινα, μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, τα Σάββατα 4,11 και 18 Ιουλίου, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών σε διάφορες γλώσσες καθώς και χριστιανικών εφημερίδων και φυλλαδίων και προβάλλοντας πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Ιουνίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (7,14,28 / 6) και της Κοζάνης (21/ 6).

Στις  6,8,13,20 και 27 Ιουνίου, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στα Ιωαννίνα, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και διάφορα χριστιανικά φυλλάδια. Επίσης προβάλλουν πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια και προτρέπουν τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και να Τον ζητήσουν να έλθει στη ζωή τους.

Τα αδέλφια που έρχονται από την Αθήνα, μετά από απουσία τριών μηνών λόγω της πανδημίας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου τον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας και μείνανε σε σπίτι αδελφών όπου είχαν μια ωραία κοινωνία με  αδέλφια της περιοχής. Το Σάββατο έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας και την Κυριακή συμμετείχαν  στην κατ’ οίκον  λειτουργία στο χωριό κοντά στην Άρτα. Την Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, επισκεφτήκανε μια αδελφή μας σε χωριό της Άρτας και μαζί με άλλα αδέλφια είχανε εποικοδομητική κοινωνία μετ’ αλλήλων και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, λόγω της πανδημίας, τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαΐου την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (24/5) και της Κέρκυρας (31/5).

Τα Σάββατα 23 και 30 Μαΐου, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου της πόλης μας, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και προβάλλοντας πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να πάρει στο χέρι του κάθε συμπολίτης μας μια Καινή Διαθήκη και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα.

Στα πλαίσια της πνευματικής μας οικοδομής μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήσαμε τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom και τον μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα στις 8/5 με θέμα την μετάνοια με  καλεσμένο αδελφό εργάτη του Κυρίου από τις Σέρρες,  στις 10/5 με θέμα το έλεος με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Κοζάνη, στις 13/5, 15/5 και 21/5  με θέμα τη διαχείριση σχέσεων και συγκρούσεων, με καλεσμένο τον ίδιο αδελφό από την Κοζάνη και 28/5 με θέμα τον αγιασμό με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Καβάλα. Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας δίνει τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να οικοδομηθούμε πνευματικά. Αμήν!

 

Όλο το   μήνα Απρίλιο δεν είχαμε λειτουργίες στην αίθουσα της εκκλησίας, σεβόμενοι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον ίδιο λόγο και οι αδελφοί που σηκώνουν το βάρος του εξωτερικού ευαγγελισμού, δεν έκαναν κάποια ευαγγελιστική εξόρμηση.

Σε αυτήν την κατάσταση παραμονής στο σπίτι, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε επικοινωνία με μερικά αδέλφια κυρίως γειτονικών αλλά και άλλων εκκλησιών, κάνοντας συμμελέτες και  ακούγοντας νέα, πνευματικές εμπειρίες και μαθήματα, μέσω διαδικτυακών τηλεδιασκέψεων. Οι κοινές τηλεδιασκέψεις που έλαβαν χώρα και τα θέματα ήταν, στις (3/4) για την πίστη, στις (5/4) και (8/4) ‘Γνώση, επίγνωση, διδασκαλία του Κυρίου’, στις (10/4) για τον φόβο γενικά, στις (12/4) για την ειρήνη, στις (15/4) ‘Πώς ο χριστιανός παίρνει νίκες’, στις (17/4) για την εγκράτεια, στις (19/4) για την υπομονή, στις (22/4) για την ασέβεια, στις (23/4) για την αναζωπύρωση, με συμμετοχή της εκκλησίας της Κέρκυρας, στις (24/4) για την υπομονή, στις (25/4) για φόβο του Κυρίου, στις (27/4) κοινή τηλεδιάσκεψη με αδελφούς από τις εκκλησίες Πάτρας και Καλαμάτας και στις (29/4) για τη φιλαδελφία. Επίσης σχεδόν όλες τις Τρίτες και Παρασκευές του Απριλίου, οι Ηπειρώτες νέοι, είχαν τις δικές τους τηλεσυναντήσεις. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται για τη δόξα Του.

 

Τις τρείς πρώτες Κυριακές του Μαρτίου, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας (1/3), της Κοζάνης (8/3) και της Θεσσαλονίκης (15/3). Τις άλλες δύο, δεν είχαμε Κυριακάτικη λειτουργία, λόγω των κυβερνητικών μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου  αδέλφια από την Αθήνα επισκέφτηκαν χωριό της Άρτας και στο σπίτι μιας οικογένειας είχαν μια ευλογημένη κοινωνία αγάπης. Το πρωί του Σαββάτου έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας μοιράζοντας χριστιανικές εφημερίδες και προσφέροντας Καινές Διαθήκες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Το βράδυ του Σαββάτου επισκέφτηκαν μαζί με άλλα αδέλφια, μια αδελφή σε χωριό της Άρτας, όπου είχαν και εκεί ευλογημένη κοινωνία με προσευχή, μηνύματα από την Αγία Γραφή και Τράπεζα Αγάπης. Το πρωί της Κυριακής συμμετείχαν στη καθιερωμένη ανά μήνα κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία, στη συνέχεια συμφάγανε με τα συναθροισθέντα εκεί αδέλφια και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους!

Το Σάββατο 14 Μαρτίου, δύο αδελφοί  από την εκκλησία μας έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη των Ιωαννίνων μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου. Προβάλλουν πινακίδες με εδάφια που φανερώνουν  τον μοναδικό τρόπο σωτηρίας με μετάνοια και πίστη στον Ιησού Χριστό και προσφέρουν σε όποιον θέλει Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικές εφημερίδες. Τα επόμενα Σάββατα του μήνα, οι αδελφοί δεν έκαναν ευαγγελιστικό έργο, σεβόμενοι τα μέτρα της Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Κύριος να κάνει έκβαση   σ’ αυτή τη παγκόσμια δοκιμασία και να ευλογήσει το έργο Του σε όλη την Ελλάδα, όπως και σε όλο τον κόσμο!

 
Περισσότερα Άρθρα...

Και το Πνεύμα και η νύμφη λέγουσιν· Ελθέ. Και όστις ακούει, ας είπη. Ελθέ. Και όστις διψά, ας έλθη, και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής. (Αποκάλυψις Ιωάννου ιβ' 27)