Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες και συναθροίσεις, λόγω αναστολής λειτουργίας των χώρων λατρείας, βάσει των νέων μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, που κατ’ εξαίρεση επετράπη η λειτουργία των εκκλησιών, πραγματοποιήσαμε δύο συναθροίσεις, μία το πρωί 10:00π.μ.-12:00μ. και μία το βράδυ 7:00μ.μ.-9:00μ.μ. με προσευχή και μηνύματα από το λόγο του Θεού.

Λόγω της αναστολής συναθροίσεων με φυσική παρουσία, συνεχίσαμε και κατά το μήνα Δεκέμβριο, τις διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις, εκμεταλλευόμενοι το διαδίκτυο σαν μέσο πνευματικής οικοδομής. Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο κάναμε τηλεδιασκέψεις στις 2/12 με θέμα «δικαιώματα και υποχρεώσεις του πιστού», στις  6/12 με μάθημα, στις 9/12 με αδέλφια από την Κοζάνη, στις 13/12 με μάθημα, στις 16/12 με αδέλφια από τις Σέρρες , στις 20/12 με μάθημα, στις 23/12 με ομολογία αδελφού, στις 27/12με μάθημα και στις 30/12 με μάθημα και ομολογία αδελφού. Στο τέλος κάθε τηλεδιάσκεψης είχαμε ελεύθερη ώρα με συμμετοχή όλων, κατά την οποία ανταλλάσαμε νέα και πνευματικές εμπειρίες.

 

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου την εκκλησία μας υπηρέτησε πρεσβύτερος από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Τις άλλες Κυριακές  του Νοεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες, λόγω αναστολής λειτουργίας των χώρων λατρείας, βάσει των νέων μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε   εξωτερικό ευαγγελιστικό έργο από τα δύο αδέλφια της εκκλησίας μας.

Όπως και την Άνοιξη που είχαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα, πραγματοποιήσαμε πνευματικές συγκεντρώσεις μέσω του διαδικτύου. Είχαμε πνευματικές τηλεδιασκέψεις με διάφορα αδέλφια από Ηγουμενίτσα, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία. Οι τηλεδιασκέψεις έλαβαν χώρα τις Τετάρτες 11, 18, και 25/11/2020, τις ώρες 20:00-22:00,  με θέματα αντίστοιχα, ‘Γιατί ο Κύριος τα επιτρέπει όλα αυτά;’, ‘να χτίζουμε εντός σχεδίου’ και ‘πνευματική αναζωπύρωση’ και τις Κυριακές 15,22 και 29 /11/2020, τις ώρες 12:00-14:00, με μηνύματα από το λόγο του Θεού. Στο τέλος των τηλεδιασκέψεων είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων με ανταλλαγή νέων και εμπειριών.  Μέσα από αυτές τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις προσπαθούμε να οικοδομηθούμε πνευματικά εξαγοράζοντας σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Οκτωβρίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Αίγινας (4/10), της Θεσσαλονίκης (11/10) και της Κέρκυρας (18/10 και 25/10).

Τα Σάββατα 3, 10, 24, και 31 Οκτωβρίου, οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο μπροστά στη Περιφέρεια Ηπείρου μοιράζοντας Καινές Διαθήκες και εφημερίδες δε κάθε ενδιαφερόμενο. Σκοπός του ευαγγελισμού μας είναι κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!
Τις Κυριακές 4/10 και 18/10, με την ευθύνη πρεσβυτέρου και διακόνου αντίστοιχα, από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον Κυριακάτικες λειτουργίες σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο Του, στην Άρτα, σε όλη την Ήπειρο, σε όλη τη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου 2020,την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (6/9), της Κοζάνης (13/9) και της Θεσσαλονίκης (20/9     και 27/9).

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, οι αδελφοί εργάτες από την Αθήνα που επισκέπτονται την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, πήγαν το απόγευμα στη Ηγουμενίτσα και στη συνάθροιση της εκκλησίας, μετά την προσευχή έφεραν μαζί με τοπικούς εργάτες  μηνύματα από το λόγο του Θεού. Το πρωί του Σαββάτου κάνανε ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το βράδυ ήρθαν στην εκκλησία μας και έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού. Μετά είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων και μάθαμε νέα τους. Την Κυριακή συμμετείχαν στην κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους!

Οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο τα Σάββατα 5/9 και 12/9, στα Ιωάννινα μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικών εφημερίδων. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι ο κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!

 

 

Τις Κυριακές του Αυγούστου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (2/8), της Θεσσαλονίκης (9/8 και 16/8),  και της Ηγουμενίτσας (23/8) και του Μπιτιχάιμ Γερμανίας (30/8).

Από τις 1 έως 8 Αυγούστου, έγινε η παιδική κατασκήνωση στον Άγιο Στέφανο στην Αθήνα, με τη συγκέντρωση πολλών παιδιών και υπευθύνων των εκκλησιών της ΕΑΕΠ, στην οποία συμμετείχαν και νέοι της εκκλησίας μας και της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πρωινή ετοιμασία, πρωινό, έπαρση σημαίας, επιθεώρηση δωματίων, μαθήματα από την Αγία Γραφή  με ερωτήσεις στα παιδάκια, αθλοπαιδιές, γεύμα, ανάπαυση, παιχνίδια, δείπνο και πνευματικές βραδιές με υμνωδία και δοξολογία στον Κύριο. Ήταν μια κατασκήνωση πλούσια σε εμπειρίες και ευλογίες Κυρίου.  Φυσικά διεξήχθη με τα μέτρα που ορίζει ο νόμος, όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού. Όλοι οι συμμετέχοντες οικοδομήθηκαν πνευματικά.

Το πρωί  της  Κυριακής 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε Κυριακάτικη λειτουργία, στο σπίτι αδελφού σε χωριό κοντά στην Άρτα, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους τοπικούς αδελφούς και αδελφοί από την εκκλησία μας και αδελφός εργάτης από την Αθήνα με τη σύζυγό του.

Στις 15, 22 και 29 Αυγούστου, οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο στα Ιωάννινα μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, δίνοντας σε όποιον επιθυμεί, Καινές Διαθήκες σε διάφορες γλώσσες και εφημερίδες «Χριστιανισμός». Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να γίνει γνωστή στον κόσμο, η καλή αγγελία της κατά χάρη σωτηρίας  που δίνει δωρεάν ο Ιησούς  Χριστός, σε όποιον μετανοεί και πιστεύει σ’ Αυτόν.

 

Τις Κυριακές του Ιουλίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Βέροιας (5/7), της Κέρκυρας(12/7 και 26/7) και της Θεσσαλονίκης(19/7).

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου ήρθαν τα αδέλφια από την Αθήνα στην Αμφιλοχία, όπου  έκαναν ευαγγελιστικό έργο και το Σάββατο το πρωί ευαγγέλισαν και στην πόλη της Άρτας.  Το βράδυ του Σαββάτου ήρθαν στην εκκλησία μας στα Ιωάννινα και έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού. Το πρωί  της  Κυριακής συμμετείχαν στην Κυριακάτικη λειτουργία σε σπίτι αδελφού, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αθήνα.

Οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο στα Ιωάννινα, μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, τα Σάββατα 4,11 και 18 Ιουλίου, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών σε διάφορες γλώσσες καθώς και χριστιανικών εφημερίδων και φυλλαδίων και προβάλλοντας πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Ιουνίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (7,14,28 / 6) και της Κοζάνης (21/ 6).

Στις  6,8,13,20 και 27 Ιουνίου, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στα Ιωαννίνα, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και διάφορα χριστιανικά φυλλάδια. Επίσης προβάλλουν πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια και προτρέπουν τους συμπολίτες μας να γνωρίσουν τον Ιησού Χριστό και να Τον ζητήσουν να έλθει στη ζωή τους.

Τα αδέλφια που έρχονται από την Αθήνα, μετά από απουσία τριών μηνών λόγω της πανδημίας, επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Ιουνίου τον Άγιο Νικόλαο Αιτωλοακαρνανίας και μείνανε σε σπίτι αδελφών όπου είχαν μια ωραία κοινωνία με  αδέλφια της περιοχής. Το Σάββατο έκαναν ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας και την Κυριακή συμμετείχαν  στην κατ’ οίκον  λειτουργία στο χωριό κοντά στην Άρτα. Την Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, επισκεφτήκανε μια αδελφή μας σε χωριό της Άρτας και μαζί με άλλα αδέλφια είχανε εποικοδομητική κοινωνία μετ’ αλλήλων και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται προς δόξα του Αγίου Ονόματός Του. Αμήν!

 

Μετά την άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, λόγω της πανδημίας, τις δύο τελευταίες Κυριακές του Μαΐου την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης (24/5) και της Κέρκυρας (31/5).

Τα Σάββατα 23 και 30 Μαΐου, δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, έκαναν ευαγγελιστικό έργο μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου της πόλης μας, μοιράζοντας  Καινές Διαθήκες και προβάλλοντας πινακίδες με ευαγγελιστικά εδάφια. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι να πάρει στο χέρι του κάθε συμπολίτης μας μια Καινή Διαθήκη και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα.

Στα πλαίσια της πνευματικής μας οικοδομής μέσω διαδικτύου, πραγματοποιήσαμε τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom και τον μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα στις 8/5 με θέμα την μετάνοια με  καλεσμένο αδελφό εργάτη του Κυρίου από τις Σέρρες,  στις 10/5 με θέμα το έλεος με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Κοζάνη, στις 13/5, 15/5 και 21/5  με θέμα τη διαχείριση σχέσεων και συγκρούσεων, με καλεσμένο τον ίδιο αδελφό από την Κοζάνη και 28/5 με θέμα τον αγιασμό με καλεσμένο αδελφό εργάτη από την Καβάλα. Ευχαριστούμε τον Κύριο που μας δίνει τη δυνατότητα μέσω του διαδικτύου να οικοδομηθούμε πνευματικά. Αμήν!

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. (Ματθαίος κη' 19)