Μενού

Φόρμα Σύνδεσης  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

(Βιβλίο Χρονικών Β’ 6:26-27)

Όταν ο ουρανός κλεισθή και δεν γίνηται βροχή, διότι ημάρτησαν εις σε, εάν προσευχηθώσι προς τον τόπον τούτον και δοξάσωσι το όνομά σου και επιστρέψωσιν από των αμαρτιών αυτών, αφού ταπεινώσης αυτούς, τότε συ επάκουσον εκ του ουρανού και συγχώρησον την αμαρτίαν των δούλων σου και του λαού σου Ισραήλ, διδάξας αυτούς την οδόν την αγαθήν εις την οποίαν πρέπει να περιπατώσι και δος βροχήν επί την γην σου, την οποίαν έδωκας εις τον λαόν σου διά κληρονομίαν.

 

(Βιβλίο Χρονικών Β’ 7:12)

Και εφάνη ο Κύριος εις τον Σολομώντα διά νυκτός, και είπε προς αυτόν, Ήκουσα της προσευχής σου και εξέλεξα τον τόπον τούτον εις εμαυτόν διά οίκον θυσίας.  

 

 

 Διαβάσαμε: «όταν ο ουρανός κλεισθεί και δεν γίνεται βροχή, διότι αμάρτησαν εις σε …» Είναι λόγια του βασιλέα Σολομώντα που προσεύχεται κατά τον εγκαινιασμό του ναού του Θεού, που μόλις ολοκληρώθηκε το 966 π.Χ περίπου στο Ισραήλ.

 

 Αντιλαμβανόμαστε ότι τα φυσικά φαινόμενα που είναι κάτω από τους φυσικούς νόμους του Θεού (βροχή, αέρας, οξυγόνο, άζωτο, CO2, ύδατα, θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, κλπ) σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης για την ζωή των ανθρώπων είναι όλα δώρα του Θεού και πατέρα. Αυτό είναι κάτι, που όλοι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να το αντιληφθούμε και να το συνειδητοποιήσουμε και μάλιστα να ευχαριστήσουμε τον Θεό για όλα αυτά.

 

 Όμως, βλέπουμε αγαπητέ μου, ότι όταν κλείνει ο ουρανός και μαζί η ευλογία του Θεού, όλοι μας τρομάζουμε και αυτό οφείλεται στην ανομία και παράβαση μας απέναντι στο θέλημα του Θεού. Αυτό ονομάζεται αμαρτία.

 

 Η αμαρτία μας, σηκώνεται σαν ένας υψηλός τοίχος και μας κρύβει την ευλογία και το πρόσωπο του Θεού. Και κατόπιν έρχεται το κακό στη ζωή μας και την οικογένεια μας. Μοιάζει με το να κρυφτεί ο ήλιος μέσα στα σύννεφα επί μέρες, μήνες, χρόνια …

 

Πως γίνεται η αποκατάσταση;

 

«Εάν προσευχηθώσι …

Και δοξάσωσι το όνομα σου

Και επιστρέψωσι από των αμαρτιών αυτών…»

 

Άρα, τρία πράγματα κοιτάζει ο Θεός ώστε να αντιληφθεί την ταπείνωσή μας και την ειλικρινή μας μετάνοια:

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ – ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ

 

 Και μετά, έρχεται η ευλογία του Θεού στη ζωή μας και πάλι.

 

 Προσέξτε ακόμη, πώς μίλησε ο Θεός στο Σολομώντα, αφού φάνηκε σε αυτόν για δεύτερη φορά: «Ήκουσα της προσευχής σου και έκλεξα τον τόπο τούτο εις εμαυτόν δια οίκον θυσίας.»

 

 Σήμερα, στην Καινή Διαθήκη του Θεού προς τα έθνη και τους λαούς, ο τόπος είναι η εκκλησία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που είναι οίκος θυσίας, δια των προσευχών και των δεήσεων των αναγεννημένων χριστιανών που προσεύχονται δια Πνεύματος Αγίου.

 

 Κατά την διάρκεια των εγκαινίων αυτών ο βασιλεύς Σολομών έσφαξε και θυσίασε 22,000 βόες και 120,000 πρόβατα.

Σήμερα στην εκκλησία του Χριστού, θυσιάζονται εκατομμύρια προσευχών, αγίων ανθρώπων σε όλη τη γη. 

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν. (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον α' 12)

Χριστιανισμός Live

Δημοσκόπηση

Τί πιστεύετε ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός;
 
mod_vvisit_counterΣήμερα1075
mod_vvisit_counterΕχτές1311
mod_vvisit_counterΑυτή την βδομάδα4007
mod_vvisit_counterΤην προηγούμενη εβδομάδα4130
mod_vvisit_counterΑυτό τον μήνα15766
mod_vvisit_counterΤον προηγούμενο μήνα15498
mod_vvisit_counterΟλές τις ημέρες908516

We have: 28 guests online
Η IP: 107.23.129.77
 , 
Σήμερα : Μαϊ 23, 2019