Από 1 έως 20 Αυγούστου έγινε το 10ο Πνευματικό Συνέδριο της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, στο Νεοχώρι Καρδίτσας, κοντά στη τεχνητή λίμνη Πλαστήρα. Πραγματοποιήθηκε σε τρεις εβδομαδιαίες περιόδους και συμμετείχαν αδελφοί από την εκκλησία μας. Ήταν ένα συνέδριο που στο πρόγραμμά του περίεχε προσευχή, κηρύγματα-μαθήματα και δοξολογία προς τον Θεό. Επίσης περιλάμβανε και ώρες με αθλητικές εκδηλώσεις και παιχνίδια. Η πλειοψηφία των συνέδρων ήταν νέοι απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και συμμετείχαν αρκετοί εργάτες της εκκλησίας μας. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το «μετά φόβου και τρόμου εργάζεστε την εαυτών σωτηρία» (Φιλιππησίους, β΄:12). Πιστεύουμε ότι όλοι οι συμμετέχοντες οικοδομήθηκαν πνευματικά και πήραν όμορφα μηνύματα. Ο Κύριος να ευλογεί όλα τα συνέδρια που γίνονται προς δόξα του ονόματός του. 
Στις 20 Αυγούστου έγινε το Αλβανικό Συνέδριο στη Κορυτσά της Αλβανίας, με την παρουσία αρκετών Ελλήνων αδελφών, κυρίως από εκκλησίες της Μακεδονίας, αλλά και από την εκκλησία μας. Το Αλβανικό Συνέδριο γίνεται κάθε χρόνο, ένα Σάββατο του Αυγούστου, εναλλάξ στα Τίρανα και στην Κορυτσά. Περιλάμβανε  ομολογίες, μηνύματα από εργάτες και προσευχή. Υπήρχε και μετάφραση από τα Αλβανικά στα Ελληνικά. Ο Κύριος να κάνει ευλογία στη γειτονική Αλβανία, να αποστείλει εργάτες και να ανοίξει νέες εκκλησίες.
Στις 27 Αυγούστου έγινε η 65η Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στη Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν νέοι από την εκκλησία μας, από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας και από όλες σχεδόν τις εκκλησίες της Ελλάδος Έγιναν όμορφες ομολογίες νέων πως γνώρισαν τον Κύριο και ακούστηκαν μηνύματα εργατών. Υπήρχε έντονη η παρουσία του Θεού. Στις 8 το βράδυ έγινε ευαγγελιστική ομιλία στο Λευκό Πύργο, με ομολογίες, μηνύματα και μοίρασμα Καινών Διαθηκών και φυλλαδίων. Ο Κύριος να ευλογεί τη νεολαία Tου και να σώσει πολλές ψυχές. Αμήν!

 

Το Σάββατο 2 Ιουλίου έγινε Πνευματικό Συνέδριο στην εκκλησία της Κοζάνης. Συγκεντρώθηκαν αδελφοί από διάφορες εκκλησίες όπως από την Δράμα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Το θέμα που τέθηκε σαν μελέτη, ήταν ‘πώς θα γίνουμε οσμή ευωδίας στον Κύριο’ και επί του θέματος ήταν προσκεκλημένοι δυο αδελφοί εργάτες του Κυρίου από την Αθήνα, για να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των αδελφών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προσευχή και ύστερα ακολούθησε συμμελέτη, με απορίες και απαντήσεις στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και στο συναφές θέμα της πλήρωσης με Άγιο Πνεύμα. Έγινε ένα ευλογημένο Συνέδριο όπου όλοι ευλογηθήκαμε με την παρουσία του Κυρίου, τις απαντήσεις και την κοινωνία μετ’ αλλήλων που είχαμε με όλα τα αδέλφια. Ευχαριστούμε και τα αδέλφια της εκκλησίας της Κοζάνης για την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία τους. Την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ήρθαν οι αδελφοί από την Αθήνα στο σπίτι αδελφής μας στην Άρτα στα πλαίσια της καθιερωμένης επίσκεψης που κάνουν για ευαγγελισμό στην Ήπειρο. Στην Άρτα είχαν μια ευλογημένη κοινωνία με προσευχή και συμμελέτη. Το Σάββατο 16 Ιουλίου έκαναν ευαγγελιστικό έργο σε Άρτα και Πρέβεζα με μοίρασμα Καινών Διαθηκών και εφημερίδων. Την Κυριακή πήγαν στην εκκλησία της Ηγουμενίτσας, όπου είχαν κοινωνία μετ’ αλλήλων και μετά αναχωρήσανε για Αθήνα. Ο Κύριος να ευλογεί κάθε έργο που γίνεται για τη σωτηρία  ψυχών προς δόξα του ονόματός Του. Αμήν!

 

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, μαζευτήκανε αδέλφια από την Αθήνα, την Ηγουμενίτσα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Βόνιτσα, το Αγρίνιο, την Άρτα και από τα Ιωάννινα στο σπίτι ενός αδελφού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Έγινε ευλογημένη συνάθροιση με προσευχή και συμμελέτη πάνω στο λόγο του Θεού όπου συζητήθηκαν διάφορες απορίες και προτάσεις για πνευματική αύξηση. Η κοινωνία συνεχίστηκε με Τράπεζα Αγάπης. 
Το Σάββατο 18 Ιουνίου μας επισκέφτηκαν τα αδέλφια μας από την Ηγουμενίτσα και αδέλφια από την Αθήνα. Μηνύματα από το λόγο του Θεού έφεραν ένας αδελφός από την Ηγουμενίτσα, ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας και έκανε την ομολογία του ένας αδελφός μας από την Αθήνα. Είχαμε στο τέλος της εκκλησίας μια όμορφη κοινωνία, φάγαμε όλοι μαζί και μάθαμε τα νέα των αδελφών. 
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Ηγουμενίτσας. Έφεραν μηνύματα ο υπεύθυνος της εκκλησίας των Ιωαννίνων, ένας αδελφός εργάτης από την Καβάλα και ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας. Στο τέλος συμφάγαμε με τους αδελφούς και μάθαμε τα νέα τους. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο Του στην Ήπειρο, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Την Παρασκευή 6 Μαΐου ήρθανε  στο Αγρίνιο, οι δύο αδελφοί εργάτες, μαζί με ένα αδελφό πρεσβύτερο και ένα άλλο αδελφό. Στο Αγρίνιο έκαναν ευαγγελιστικό έργο μοιράζοντας την εφημερίδα ‘Χριστιανισμός’ και Καινές Διαθήκες. Το βράδυ φιλοξενήθηκαν σε σπίτι αδελφών της εκκλησίας του Αγρινίου. Το πρωί του  Σαββάτου συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Άρτας και το απόγευμα ήρθανε στα Γιάννενα όπου στην  συνάθροιση της εκκλησίας μας φέρανε μηνύματα  από το λόγο του Θεού και οι τέσσερις  αδελφοί. Μετά το τέλος της συνάθροισης είχαμε κοινωνία ‘μετ’ αλλήλων’ και μάθαμε τα νέα τους. Το πρωί της Κυριακής οι αδελφοί αναχώρησαν για το σπίτι  αδελφής μας σε χωριό της Άρτας, όπου είχαν συγκεντρωθεί  αδελφοί  και φίλοι από το χωριό και τις γύρω περιοχές. Ο αδελφός πρεσβύτερος ανέλαβε τη λειτουργία και τη Θεία Κοινωνία. Στη συνέχεια είχανε μια όμορφη κοινωνία μετ’ αλλήλων, συμφάγανε και ανταλλάξανε νέα. Ευχαριστούμε τον Θεό για όλους τους εργάτες Του και προσευχόμαστε ο Κύριος να αποστείλει περισσοτέρους διότι ‘ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι’ (Ματθαίος, θ΄: 37). Αμήν!

 

Στις 2 Απριλίου, Σάββατο, μας επισκέφθηκαν αδέρφια από Ηγουμενίτσα, Βόνιτσα, Αγρίνιο και Αθήνα. Έφεραν μηνύματα  από το λόγο του Θεού, ένας αδελφός από τη Βόνιτσα, δυο αδέλφια από την Αθήνα και ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας. Μετά την συνάθροιση είχαμε ευλογημένη κοινωνία με τους αδελφούς. Το Σάββατο 23 Απριλίου έγινε η 64η Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς, στην Αθήνα. Ήταν μια ευλογημένη Σύναξη με ομολογίες νέων , πως γνώρισαν τον Ιησού Χριστό, με μηνύματα από το λόγο του Θεού από διάφορους εργάτες, με πολύ δοξολογία και υμνωδία, και κυρίως με έντονη την παρουσία του Θεού. Από την εκκλησία μας έκανε την ομολογία του ένας αδελφός. Μετά την Σύναξη, το βράδυ, με συμμετοχή περίπου 200 νέων, έγινε ευαγγελιστικό έργο στην Πλατεία Μοναστηρακίου, με ομιλίες, μοίρασμα Καινών Διαθηκών, εφημερίδων, φυλλαδίων και μετά όλοι πήγαν στο Ηρώδειο όπου έψαλαν ύμνους. Ευχαριστούμε πολύ τον Θεό για αυτήν την ευλογημένη Σύναξη και προσευχόμαστε ο Κύριος να ευλογήσει την Ελλάδα και να προσθέσει και άλλες ψυχές στο βιβλίο της ζωής. Αμήν!

 

Την καθαρή Δευτέρα, 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην εκκλησία της Κέρκυρας, ευλογημένη σύναξη με την παρουσία αδελφών και εργατών του Κυρίου από  τις εκκλησίες Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Βέροιας, Αιγίου, Σαλαμίνας, Πειραιά και Νίκαιας. Η συνάθροιση περιλάμβανε προσευχή, ύμνους, ομολογίες, μηνύματα από το λόγο του Θεού και χειροτονία ενός διακόνου της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας και ενός πρεσβυτέρου της εκκλησίας της Κέρκυρας. Στο τέλος είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων. Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ήρθαν αδέλφια από την Αθήνα με έναν αδελφό από το Αγρίνιο  και έγινε η καθιερωμένη συνάθροιση στο σπίτι αδελφής μας στο χωριό έξω από την Άρτα. Την επόμενη μέρα, Σάββατο, τα αδέλφια από την Αθήνα κάνανε ευαγγελιστικό έργο σε Άρτα, Πρέβεζα και Παραμυθιά Θεσπρωτίας μοίρασαν Καινές Διαθήκες και εφημερίδες, μεταδίδοντας το μήνυμα της σωτηρίας που δίνει ο Κύριος Ιησούς. Την Κυριακή 20 Μαρτίου ήρθαν στην εκκλησία μας στα Γιάννενα και έφεραν μηνύματα  από το λόγο τρία αδέλφια από την Αθήνα. Στο τέλος, είχαμε κοινωνία και μάθαμε τα νέα των αδελφών. Προσευχόμαστε ο Κύριος να κάνει χάρη ώστε να σωθούν πολλές ψυχές στην Ήπειρο, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των εναλλάξ ανά μήνα επισκέψεων που έχουμε καθιερώσει.  Τα αδέρφια μας υποδέχτηκαν με απλότητα καρδίας, συμπροσευχηθήκαμε και ψάλαμε ύμνους δοξάζοντας τον Θεό. Στη συνάθροιση που είχαμε, έφεραν μηνύματα  από το λόγο του Θεού ο υπεύθυνος της εκκλησίας των Ιωαννίνων, ένας αδερφός εργάτης από την εκκλησία της Μυτιλήνης και τρία αδέρφια από τα Γιάννενα. Μετά το τέλος της εκκλησίας είχαμε Τράπεζα Αγάπης στην οποία συμφάγαμε και μάθαμε τα νέα των αδερφών. Μετά όσοι μείναμε στην εκκλησία ακούσαμε την ομολογία του αδερφού από την Μυτιλήνη, πώς γνώρισε τον Κύριο Ιησού στην ζωή του και ένα ζευγάρι από την Ηγουμενίτσα  μας αφηγήθηκαν πώς ο Κύριος τους έφερε κοντά και παντρευτήκανε. Προσευχόμαστε ο Κύριος να ευλογεί τα αδέρφια στην Ηγουμενίτσα όπως επίσης να ευλογήσει την Ήπειρο, όλη την Ελλάδα, τη γειτονική Αλβανία  και όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έγινε η καθιερωμένη επίσκεψη των αδελφών μας από την Αθήνα, στο χωριό της Άρτας, στο σπίτι της αδελφής μας. Πραγματοποιήθηκε μια ευλογημένη συνάθροιση με ύμνους, προσευχή και μηνύματα από το λόγο του Θεού. Μετά είχανε Τράπεζα Αγάπης, στην οποία συμφάγανε και μοιραστήκανε τα νέα τους. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, τα αδέλφια από την Αθήνα κάνανε ευαγγελιστικό έργο σε Άρτα, Πρέβεζα και στη συνέχεια  πήγαν στους Φιλιάτες νομού Θεσπρωτίας, όπου σε σπίτι αδελφών είχανε μια ευλογημένη κοινωνία. Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, πήγαν στην εκκλησία της Ηγουμενίτσας όπου τους υποδέχτηκαν με την αγάπη τους τα αδέλφια, και μετά αναχωρήσανε για την Αθήνα. Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, επισκεφτήκαμε την εκκλησία της Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των επισκέψεων που γίνονται μεταξύ των δυο εκκλησιών. Σε μια ευλογημένη κοινωνία στην εκκλησία, φέρανε μηνύματα από το λόγο του Θεού ο υπεύθυνος της εκκλησίας των Ιωαννίνων και ένας αδελφός από τα Γιάννενα. Μετά το τέλος της εκκλησίας έγινε Τράπεζα Αγάπης, όπου όλοι συμφάγαμε και μοιραστήκαμε τα νέα μας και μετά φύγαμε ευλογημένοι. Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου μας επισκέφτηκαν τα αδέλφια από την Ηγουμενίτσα. Σε μια ευλογημένη συνάθροιση στην εκκλησία, φέρανε μήνυμα από το λόγο του Θεού ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Ηγουμενίτσας και δυο άλλοι αδελφοί. Μετά το τέλος της εκκλησίας, συμφάγαμε και είχαμε κοινωνία ‘μετ’ αλλήλων’. Προσευχόμαστε ο Κύριος να σώσει πολλές ψυχές, να ευλογεί το έργο Του στην Ήπειρο, όπως και τις υπάρχουσες εκκλησίες Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων καθώς επίσης να ανοίξει νέες εκκλησίες σε Άρτα και Πρέβεζα κατά το θέλημά Του. Αμήν!

 
Περισσότερα Άρθρα...

Πορευθέντες λοιπόν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. (Ματθαίος κη' 19)