Μενού

Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;

Ποιές πιστεύετε ότι είναι οι πηγές της αλήθειας;
 
Αρχική σελίδα Τα νέα μας

Κατά το μήνα Απρίλιο επετράπη η λειτουργία των εκκλησιών, έστω σε ορισμένες μέρες και με συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών, λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεσυναντήσεις μέσω της εφαρμογής zoom meeting με αδέλφια γειτονικών αλλά και άλλων εκκλησιών, κατά τις μέρες 1/4, 4/4(με συμμετοχή αδελφού από Μυτιλήνη), 8/4(με μήνυμα αδελφού πρεσβυτέρου από τη Θεσσαλονίκη), 15/4, 22/4(μας έφερε το κύριο μήνυμα ο υπεύθυνος της εκκλησίας της Μυτιλήνης και μετά και άλλα αδέλφια έφεραν από ένα μικρό μήνυμα), 29/4(είχαμε τηλεδιάσκεψη με τα αδέλφια από την Καλαμάτα κατά την οποία μας έφεραν από ένα μήνυμα πρώτα ο υπεύθυνος της εκκλησίας και μετά κάποια από τα αδέλφια).

Το Σάββατο 24 Απριλίου έγινε η 72η Πανελλήνια Σύναξη Νέων της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής μέσω της εφαρμογής zoom meeting, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ιστοσελίδων  του διαδικτύου  και μέσω ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Έκαναν ομολογίες νέοι, πώς γνώρισαν τον Κύριο και εργάτες έφεραν μηνύματα  από το λόγο του Θεού. Ο Κύριος να ευλογεί την Ελλάδα και κάθε έθνος και μέσα σε αυτή την πανδημία ζητάμε να δοξαστεί το όνομά Του το Άγιο με τη σωτηρία πολλών ψυχών. Αμήν!

 

Λόγω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, στο μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου η πόλη μας βρέθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, με αποτέλεσμα την αναστολή των θρησκευτικών συναθροίσεων. Μόνο μεταδίδαμε κάποια κηρύγματα μέσω της ιστοσελίδας μας και συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις μέσω της εφαρμογής zoom meeting. Έτσι είχαμε διαδικτυακές κοινωνίες στις μέρες 5/3, 7/3, 12/3, 19/3(με προσκεκλημένο τον υπεύθυνο της εκκλησίας της Κέρκυρας), 21/3, 25/3 και 28/3.

Ευχόμαστε και  προσευχόμαστε ο Κύριος να σηκώσει αυτήν την πανδημία από την χώρα μας και από κάθε χώρα και να ξαναλειτουργήσουν κανονικά οι εκκλησίες, έχοντας σαν σώμα Χριστού που είναι, τον Κύριο Ιησού, στη πράξη αρχηγό και κεφαλή τους. Αμήν!

 

Το μήνα Φεβρουάριο  η εκκλησία μας ήταν ανοικτή, βέβαια  με τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με την χάρη του Θεού, εν μέσω πανδημίας, συνεχίσαμε τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις με τα αδέλφια των γειτονικών εκκλησιών, μέσω της εφαρμογής zoom meeting και κάναμε πνευματικά μαθήματα το μήνα Φεβρουάριο στις 3/2, 11/2, 18/2 και 25/2.  Επίσης  συμμετέχουμε και σε zoom meeting άλλων εκκλησιών.

Προσευχόμαστε  να  επαναλειτουργήσουν οι εκκλησίες μας, όπως στην προ κορωνοϊού κατάσταση και να γίνει αφορμή αυτή η πανδημία να εκζητήσουμε  τον Κύριο με όλη μας την καρδιά. Ακόμα όσοι δεν πιστεύουν στον Κύριο να εννοήσουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι παντοδύναμος και να επιθυμήσουν να γνωρίσουν τον αναστημένο Ιησού Χριστό και την αγάπη Του για κάθε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός και αν είναι. Αμήν!

 

Ευχαριστούμε τον Θεό που άνοιξαν οι εκκλησίες, βέβαια κάτω από αυστηρά αλλά λογικά λόγω της πανδημίας περιοριστικά μέτρα.

Εμείς συνεχίσαμε τις διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις, με μελέτη του λόγου του Θεού και τον μήνα Ιανουάριο, τις ημέρες 3/1, 6/1, 10/1 και 28/1 του 2021. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας  για την πνευματική μας οικοδομή και ιδιαίτερα για την οικοδομή των απομονωμένων αδελφών που εξακολουθούν να στερούνται εκκλησιαστικής οικοδομής, λόγω έλλειψης τοπικού εργάτη και της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό που εξακολουθεί να ισχύει.

Προσευχόμαστε σύντομα να αρθεί αυτή η απαγόρευση, όπως επίσης προσευχόμαστε για τους κυβερνόντας μας, ο Κύριος να τους βοηθήσει να εννοήσουν ότι ‘με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον Θεού’(Λουκάς, δ΄:4), έτσι ώστε να μη κλίνουν τις εκκλησίες, αλλά τουλάχιστον να ισχύουν τα ίδια μέτρα που ισχύουν για την λήψη υλικής τροφής. Αμήν.

 

Κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες και συναθροίσεις, λόγω αναστολής λειτουργίας των χώρων λατρείας, βάσει των νέων μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, που κατ’ εξαίρεση επετράπη η λειτουργία των εκκλησιών, πραγματοποιήσαμε δύο συναθροίσεις, μία το πρωί 10:00π.μ.-12:00μ. και μία το βράδυ 7:00μ.μ.-9:00μ.μ. με προσευχή και μηνύματα από το λόγο του Θεού.

Λόγω της αναστολής συναθροίσεων με φυσική παρουσία, συνεχίσαμε και κατά το μήνα Δεκέμβριο, τις διαδικτυακές τηλεδιασκέψεις, εκμεταλλευόμενοι το διαδίκτυο σαν μέσο πνευματικής οικοδομής. Έτσι τον μήνα Δεκέμβριο κάναμε τηλεδιασκέψεις στις 2/12 με θέμα «δικαιώματα και υποχρεώσεις του πιστού», στις  6/12 με μάθημα, στις 9/12 με αδέλφια από την Κοζάνη, στις 13/12 με μάθημα, στις 16/12 με αδέλφια από τις Σέρρες , στις 20/12 με μάθημα, στις 23/12 με ομολογία αδελφού, στις 27/12με μάθημα και στις 30/12 με μάθημα και ομολογία αδελφού. Στο τέλος κάθε τηλεδιάσκεψης είχαμε ελεύθερη ώρα με συμμετοχή όλων, κατά την οποία ανταλλάσαμε νέα και πνευματικές εμπειρίες.

 

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου την εκκλησία μας υπηρέτησε πρεσβύτερος από την εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Τις άλλες Κυριακές  του Νοεμβρίου δεν πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες, λόγω αναστολής λειτουργίας των χώρων λατρείας, βάσει των νέων μέτρων αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Για τον ίδιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε   εξωτερικό ευαγγελιστικό έργο από τα δύο αδέλφια της εκκλησίας μας.

Όπως και την Άνοιξη που είχαμε το πρώτο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα, πραγματοποιήσαμε πνευματικές συγκεντρώσεις μέσω του διαδικτύου. Είχαμε πνευματικές τηλεδιασκέψεις με διάφορα αδέλφια από Ηγουμενίτσα, Άρτα και Αιτωλοακαρνανία. Οι τηλεδιασκέψεις έλαβαν χώρα τις Τετάρτες 11, 18, και 25/11/2020, τις ώρες 20:00-22:00,  με θέματα αντίστοιχα, ‘Γιατί ο Κύριος τα επιτρέπει όλα αυτά;’, ‘να χτίζουμε εντός σχεδίου’ και ‘πνευματική αναζωπύρωση’ και τις Κυριακές 15,22 και 29 /11/2020, τις ώρες 12:00-14:00, με μηνύματα από το λόγο του Θεού. Στο τέλος των τηλεδιασκέψεων είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων με ανταλλαγή νέων και εμπειριών.  Μέσα από αυτές τις πνευματικές τηλεδιασκέψεις προσπαθούμε να οικοδομηθούμε πνευματικά εξαγοράζοντας σωστά τον ελεύθερο χρόνο μας. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Οκτωβρίου 2020, την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Αίγινας (4/10), της Θεσσαλονίκης (11/10) και της Κέρκυρας (18/10 και 25/10).

Τα Σάββατα 3, 10, 24, και 31 Οκτωβρίου, οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο μπροστά στη Περιφέρεια Ηπείρου μοιράζοντας Καινές Διαθήκες και εφημερίδες δε κάθε ενδιαφερόμενο. Σκοπός του ευαγγελισμού μας είναι κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!
Τις Κυριακές 4/10 και 18/10, με την ευθύνη πρεσβυτέρου και διακόνου αντίστοιχα, από την εκκλησία της Ηγουμενίτσας, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον Κυριακάτικες λειτουργίες σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο Του, στην Άρτα, σε όλη την Ήπειρο, σε όλη τη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Αμήν!

 

Τις Κυριακές του Σεπτεμβρίου 2020,την εκκλησία μας υπηρέτησαν πρεσβύτεροι από την εκκλησία της Κέρκυρας (6/9), της Κοζάνης (13/9) και της Θεσσαλονίκης (20/9     και 27/9).

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, οι αδελφοί εργάτες από την Αθήνα που επισκέπτονται την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, πήγαν το απόγευμα στη Ηγουμενίτσα και στη συνάθροιση της εκκλησίας, μετά την προσευχή έφεραν μαζί με τοπικούς εργάτες  μηνύματα από το λόγο του Θεού. Το πρωί του Σαββάτου κάνανε ευαγγελιστικό έργο στην πόλη της Ηγουμενίτσας και το βράδυ ήρθαν στην εκκλησία μας και έφεραν μηνύματα από το λόγο του Θεού. Μετά είχαμε κοινωνία μετ’ αλλήλων και μάθαμε νέα τους. Την Κυριακή συμμετείχαν στην κατ’ οίκον Κυριακάτικη λειτουργία σε χωριό της Άρτας. Ο Κύριος να ευλογεί το έργο τους!

Οι δύο αδελφοί από την εκκλησία μας, συνέχισαν το ευαγγελιστικό έργο τα Σάββατα 5/9 και 12/9, στα Ιωάννινα μπροστά στην Περιφέρεια Ηπείρου, με μοίρασμα Καινών Διαθηκών σε διάφορες γλώσσες και χριστιανικών εφημερίδων. Σκοπός του ευαγγελισμού είναι ο κάθε συμπολίτης μας να ακούσει το μήνυμα του Ευαγγελίου και να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του σωτήρα. Αμήν!

 
Περισσότερα Άρθρα...

Όσοι δε εδέχθησαν αυτόν, εις αυτούς έδωκεν εξουσίαν να γείνωσι τέκνα Θεού, εις τους πιστεύοντας εις το όνομα αυτού· οίτινες ουχί εξ αιμάτων ουδέ εκ θελήματος σαρκός ουδέ εκ θελήματος ανδρός, αλλ' εκ Θεού εγεννήθησαν. (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιον α' 12)